Root by Unrevoked z AmonRa recovery
Chcialbym Wam przedstawic sposob aby wgrac Recovery AmonRa ktore wedlug mnie jest duzo lepsze niz Clokworkmode
Tym sposobem zrootowalem swoj telefon 2.2 Froyo HBOOT-0.93.0001
Pamietajcie ze ten sposob nie da Wam S-OFF, co w zasadzie jest dobre gdyz nie tracimy gwarancji
Na wstepie zacytuje kolege Deryla poniewaz proces jest prawie identyczny:
Cytat:
1. Przygotowanie PC: a) Pobierz i zainstaluj w PC paczkę reflash_package.exe
ze strony http://unrevoked.com/#desire b) Przygotowanie sterowników:
- jeżeli posiadasz HTC Sync odinstaluj je zostawiając HTC Driver Installer
- jeżeli nie posiadasz sterowników pobierz je z linku ponizej
- jezeli w dalszym ciągu nie wykrywa Twojego telefonu zastosuj się do instrukcji hboot driver.htm z folderu reflash_package powstałego po instalacji reflash_package.exe 2. Przygotowanie telefonu: a) Ustawienia / Podłącz do komputera / zaznacz Zapytaj mnie b) Ustawienia / Aplikacje / Tworzenie / zaznacz Debugowanie USB
|
3. ROOT Unrevoked + wgranie AmonRA Recovery
Odpal reflash.exe
klikamy na "File" nastepnie "Custom Recovery" i wybieramy "recovery-RA-desire-v2.0.0"
Cytat:
Czekaj aż program wykryje telefon i po zakończonym procesie przejdzie AmonRA Recovery lub postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie ,trwa to kilka minut i ogranicza się to do klikania na klawisz TAK/YES pod warunkiem że będzie problem ze znalezieniem sterowników
Na zakończenie Twój telefon przejdzie do AmonRA Recovery ,wybierz reboot
Po włączeniu Twój telefon jet ROOT'ed i posiadasz zainstalowane recovery AmonRA |
1. Przechodzimy do trybu Recovery
2. Wybieramy "Partition sdcard"
3. Wybieramy Partition SD EXT na 512mb i 0mb dla swap
4. Tworzenie A2SD przechodzimy w trybie recovery do "Partition sdcard" i wybieramy SD:ext to ext3 EXT na 512mb i 0mb dla swap [polecam zrobic 1024mb]
Czesto bywa problem z zainstalowaniem ROM'u jest to najprawdopodobniej spowodowane wlaczona weryfikacja, aby ja wylaczyc nalezy:
1. Wlaczyc Recovery
2. Wejsc w "Other" kliknac "Toggle Signature Verify" i problem rozwiazany mozna instalowac ROM'y itp.