FORUM.GSMCENTER.PL  
Rejestracja FAQ Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Wróć   FORUM.GSMCENTER.PL > GSM Mania > Maemo5 > Pomoc
Przeładuj stronę czy to podrobka?

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
czy to podrobka?
stare
  (#1)
danielvlv Offline
Bywalec
danielvlv na dobrej drodze,tak trzymaj!

Domyślnie czy to podrobka? - 09-03-10, 15:21

http://allegro.pl/item950972226_nowa...00_okazja.html

Nokia N900 tej wystawiona na ej aukcji jest wg mnie podrobka o czym nie wspomina sprzedajacy. Czy zgodzicie sie ze mna, bo nigdy nie mialem N900 dopiero chce kupic? na pudelku sa chinskie znaki, napis Made by Nokia i czcionka na klawiaturze wydaje mi sie inna

Ostatnio edytowane przez danielvlv ; 09-03-10 o 15:27

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#2)
Patryczek FGC Online
Patryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszych

Model Telefonu:
5800XM Blue [H@ck3d]

Domyślnie 09-03-10, 15:34

Jest to podróbka:
1. Napis na tylnej klapce jest jakiś dziwny w porównaniu do oryginału,
2. Jakaś dziwna czcionka w telefonie,
3. Czcionka na klawiaturze,
4. Dziwne pudełko (czcionka, napisy nie tu gdzie potrzeba)
5. Przeźroczysta folia z pęcherzykami powietrza (oryginalna nowa jest czarna, z paskiem z prawej strony do odklejenia)
6. Na naklejkach dziwne chińskie napisy i ?MADE BY NOKIA? <- co to w ogóle jest?
7. Wyświetlacz przy mały jak na 3,5"
8. Tylko bateria wygląda na oryginalną

Nokia 58OOXM v51.O.OO9 by Bojar [H@ck3d] + 6GB SanDisk + AD-54/EP-63O
... -> 16OO Silver -> 661O -> 31OO -> 612Oc -> E51 -> 16OOBlack -> 58OOXM + Samsung F250 -> 58OOXM --> ?

Ostatnio edytowane przez Patryczek FGC ; 09-03-10 o 15:41

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#3)
Cross77 Offline
DJ Radia
Cross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumyCross77 powód do dumy

Model Telefonu:
Nokia 5800 Xpress Music

Domyślnie 09-03-10, 17:41

"MADE BY NOKIA" Zamiast "NOKIA" powinien być kraj, np. "MADE IN HUNGARY" czy "MADE IN FINLAND"(tu będzie się czym chwalić, prosto z Finlandii :]).

Ostatnio edytowane przez Cross77 ; 09-03-10 o 17:43

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#4)
BartT-GSM Offline
BartT-GSM miluśiński,do rany przyłóżBartT-GSM miluśiński,do rany przyłóżBartT-GSM miluśiński,do rany przyłóżBartT-GSM miluśiński,do rany przyłóż

Model Telefonu:
Nokia C5 , e52 , n900

Domyślnie 09-03-10, 17:50

O nawet nie wiedziałem ze taki temat powstal , a wczesniej ta aukcje znalazlem i napisałem do faceta ze to podrobka , napisal mi ze nie , ale ewidentnie widac ze to Podroba , sprawdzalem imei i jest falszywy . Na oryginalnych telefonach jest napisane Made in Korea. Tak miałem w 2 przypadkach moich n900.

Made by Nokia również czasami pisze na oryginałach . Ale ten model to akurat podróbka.

Ja już to zgłosiłem do Allegro ... po co jakiś kupujący ma cierpieć z tego powodu .

N900 , e52

<a href=http://forum.gsmcenter.pl/attachments/f107/62619d1275335997-sygnaturki-grafiki-grup-pop.png target=_blank>http://forum.gsmcenter.pl/attachment...i-grup-pop.png</a>

Ostatnio edytowane przez BartT-GSM ; 09-03-10 o 17:56

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#5)
VeR Offline
VeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszych

Model Telefonu:
Nokia N900 + JABRA BT3030

Domyślnie 09-03-10, 18:15

jak ktoś się interesuje maemo to po pierwszym zdjęciu rozpozna że to podróbka (w maemo nie ma na ekranie głównym żadnych napisów typu "MENU" w lewym dolnym rogu i "HOME" po prawej). Systemem w tym telefonie jest podróbka symbiana.

"Pstryk Team"

Popieram Internet Bez Chamstwa

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#6)
Patryczek FGC Online
Patryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszychPatryczek FGC najlepszy z najlepszych

Model Telefonu:
5800XM Blue [H@ck3d]

Domyślnie 09-03-10, 18:18

Ja od razu jak zobaczyłem tą aukcję to zgłosiłem ją do allegro
I ta chińska (w telefonie) "podróbkowa" czcionka od razu się rzuca w oczy.

Nokia 58OOXM v51.O.OO9 by Bojar [H@ck3d] + 6GB SanDisk + AD-54/EP-63O
... -> 16OO Silver -> 661O -> 31OO -> 612Oc -> E51 -> 16OOBlack -> 58OOXM + Samsung F250 -> 58OOXM --> ?

Ostatnio edytowane przez Patryczek FGC ; 10-03-10 o 10:18

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania