Cytat:
Napisał dominont Witam,mam tą nokie od tygodnia,i zauważylem problem że np podczas wyciągania rysika tel się wyłącza,postanowiłem zobaczyć jak bateria się trzyma i okazało się że jest delikatnie luźna,podkleiłem baterie w miejscu styku z obudową taśmą,i teraz jest ok,nokia robi po prostu tandetnie wykonane telefony |
To raczej nie jest tak, ze Nokia robi tandetnie wykonane telefony, tylko Ty akurat dziwnie trafiles. Choc i tak bardzo mnie to dziwi. Nie spotkalem sie jeszcze z czyms takim w zadnym modelu, zarowno Nokii jak i innych telefonow, z ktorymi mialem stycznosc. Mam swoj 5800 od marca zeszlego roku i nie mialem zadnego problemu z zle trzymajaca sie bateria lub klapka.
Mam natomiast inny problem. Jako, ze dni coraz to zimniejsze to problem moj bedzie sie nasilac, gdyz zauwazylem to juz w tamtym roku w zime. Nie wiem czy tak jest z ekranami dotykowymi, raczej ktos z wiekszym doswiadczeniem powinien sie wypowiedziec. Mianowicie chodzi o to, ze jak jest chlodno to ekran sie rozmazuje i caly ekran jest nieczytelny co skutkuje tym, ze nie ma mozliwosci korzystania z telefonu, ani nawet nie widac kto do mnie w danej chwili dzwoni. W chlodne dni przewaznie soft reset pomaga, natomiast w mrozna zime - nie ma opcji na podworku.
Planuje zmiane telefonu, ale poki jeszcze korzystam z tego to przydaloby mi sie jakos ten problem rozwiazac albo przynajmniej sie dowiedziec co to za problem jest. Chyba nie w kazdym dotykowcu cos takiego wystepuje? Bo to by bylo akurat bezsensowne. Wiem, ze ktorys z moich znajomych rowniez mial taki problem, bodajze z N97, ale nie mialem czasu akurat, zeby z nim o tym podyskutowac. Byc moze to wina Nokii. Prosze o wyjasnienie, jesli ktos zna sensowne.
Pozdrawiam