FORUM.GSMCENTER.PL  
Rejestracja FAQ Kalendarz Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Wróć   FORUM.GSMCENTER.PL > Pozostałe > Najnowsze wiadomości ze świata GSM
Przeładuj stronę Nokia przyznaje, że N97 to porażka

Najnowsze wiadomości ze świata GSM Nowości / Ciekawostki

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Nokia przyznaje, że N97 to porażka
stare
  (#1)
Reju
Gość

Domyślnie Nokia przyznaje, że N97 to porażka - 23-02-10, 14:39

Wszyscy fani Symbiana i Nokii wyczekiwali dnia premiery bardzo długo zapowiadanej N97 z którą wiązano ogromne nadzieje. Szybko jednak okazało się, że telefon reklamowany jako "przenośny komputer", okazał się sporym rozczarowaniem. Opóźnienia premiery i słabe aktualizacje softu urządzenia były kolejnymi gwoździami do trumny. Na targach MWC 2010, przedstawiciele Nokii przyznali, że wypuścili na rynek szmelc.

Anssi Vanjoki przyznał w wywiadzie dla serwisu Slashgear, że Nokia N97 nie trafiła w gusta konsumentów. Przedstawiciel Nokii twierdzi jednak, że sprzedaż telefonu nie rozminęła się z oczekiwaniami producenta. Jednak "N97 była przyczyną wielu nieprzespanych nocy". Największa porażka Nokii to bezsprzecznie słabe oprogramowanie. "Poprawa jednego błędu powodowała powstanie kolejnych". Vanjoki zapewnia, że firma wiele się nauczyła i podobne wpadki już nigdy się nie powtórzą.

Vanjoki przyznaje, że porażka związana z N97 spowodowała zmianę w strukturze firmy.
Cytat:
"Nasze telefony przechodzić będą szczegółowe testy jakościowe już na początkowych etapach produkcji, a nie w momencie, gdy sprzęt gotowy jest do wypuszczenia na rynek"
dodał Vanjoki.
Już wkrótce na rynku pojawią się smartfony z Symbianem^3.

Ź: komorkoamania.pl

Ostatnio edytowane przez Reju ; 23-02-10 o 14:41

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#2)
VeR Offline
VeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszych

Model Telefonu:
Nokia N900 + JABRA BT3030

Domyślnie 23-02-10, 14:46

moich oczekiwań niestety nie zawiódł ten telefon

Byłem z Niego zadowolony, i gdybym miał okazję, na pewno zakupiłbym go jako mój drugi telefon

"Pstryk Team"

Popieram Internet Bez Chamstwa

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#3)
amon87 Offline
Nowy
amon87 na dobrej drodze,tak trzymaj!

Model Telefonu:
Sony Ericsson Xperia X1i

Domyślnie 23-02-10, 16:24

chociaz tyle, ze potrafili sie przyznac do bledu. mam nadzieje, ze wroca do tworzenia telefonow nowoczesnych, trwalych i bardzo dobrych jakosciowo, tak jak kiedys. I moze wreszcie wrzuca do telefonu jakis sensowny procesor, ktory jest w stanie 'uciagnac' 3-4 zadania rownoczesnie.

Nokia 5800, Samsung Omnia HD

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#4)
Langenorth Offline
Bywalec
Langenorth na dobrej drodze,tak trzymaj!

Model Telefonu:
n97

Domyślnie 23-02-10, 22:56

a ja własnie zakupiłem takową... nie mogli 3 dni wczesniej tego powiedzieć??

E65 + Pentagram PathFinder P 3101 + 2GB Kingston => E66=>n97

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#5)
VeR Offline
VeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszychVeR najlepszy z najlepszych

Model Telefonu:

Domyślnie 23-02-10, 22:58

może Ty nie odczujesz tego że Wg. Nokii i wg użytkowników ze zbyt wygórowanymi oczekiwaniami N97 to bubel.

Wystarczy umiejętne posługiwanie się Nią i życie staje się przyjemne posiadając ten telefon

"Pstryk Team"

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#6)
Langenorth Offline
Bywalec
Langenorth na dobrej drodze,tak trzymaj!

Model Telefonu:
n97

Domyślnie 24-02-10, 06:32

Zobaczę jak przyjdzie. Opinię są różne, bo wszystkim nie można dogodżic(teraz okazuje się że Nokii też nie można) e66 zaspokaja moje potrzeby, ale skusila mnie fizyczna klawiatura i duży ekran dotykowy... Zobaczymy, najwyżej się przeda...

E65 + Pentagram PathFinder P 3101 + 2GB Kingston => E66=>n97

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#7)
Camill Offline
Nowy
Camill na dobrej drodze,tak trzymaj!

Model Telefonu:
Nokia N97

Domyślnie 24-02-10, 22:15

a ja chłopacy jakoś nie nażekam.pomimo tego że wydałem na nią 1900PLN to jestem zawodolony.(poza tym resetowaniem się przy włączaniu i skrzypiącą klapką baterii)jest wpożo ładnie odtwarza filmy i robi duże wrażenie płynnie działający dotyk wyświetlacza jakośc filmów i gier.ogólne wrażenie jest niezłe.może ktoś jest innego zdania,bo ja nie miałem doczynienia z innymi modelami producenta ale ten mi się podoba i każdy ma swoje zdanie

Pozdrawiam panowie i panie i cieszmy się tym co mamy

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#8)
danielvlv Offline
Bywalec
danielvlv na dobrej drodze,tak trzymaj!

Domyślnie 27-02-10, 14:29

mialem oryginalną niebrandowaną n97 prosto z nokia polska i bylem bardzo z niej zadowolony.
jej najwieksza zaleta w porownaniu do blyszczacych lg czy samungow jest fantastyczna duza klawiatura qwerty oraz darmowa nawigacja ovi 3.0.
fakt obudowa trzeszczala i byla wyprodukowana w chinach (nie chinczyk-nokia ma fabryke w chinach) ale mi to nie przeszkadzalo
wg mnie to top 5 najlepszych tel swiata i rewelacyjnej cenie.juz za tysiac zl chodza angliki

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#9)
VeR Offline

Model Telefonu:

Domyślnie 27-02-10, 14:39

jak widać po opiniach, nie dla każdego N97 była (jest) porażką. Niektórzy zwyczajnie mieli zbyt duże oczekiwania co do tego telefonu.

Stwierdzam śmiało ze mogę polecić ten telefon każdemu kto się zastanawia(ł) nad jego kupnem

"Pstryk Team"

Odpowiedź z Cytatem
stare
  (#10)
dresik FGC Offline
dresik FGC miluśiński,do rany przyłóżdresik FGC miluśiński,do rany przyłóżdresik FGC miluśiński,do rany przyłóżdresik FGC miluśiński,do rany przyłóżdresik FGC miluśiński,do rany przyłóż

Model Telefonu:
N97

Domyślnie 27-02-10, 19:25

dla mnie telefon rewelacyjny no fakt ma parę błędów co mnie denerwuje.. ale telefon mogę śmiało polecić!!!!do kupna..

MOTOROLA C200-> NOKIA 6610-> NOKIA 6230-> SONY ERICSSON K800i-> NOKIA N97

http://forum.gsmcenter.pl/attachments/f107/62619d1275335997-sygnaturki-grafiki-grup-pop.png

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania